Wat is een fiber lasersnijmachine?

LOM Laser op maat web 22

De fiber lasersnijmachine is eigenlijk de nieuwe generatie onder de lasersnijmachines. Waar je voorheen veelal de CO2 lasersnijmachine zag, is nu vooral de fiber laser in opkomt. Deze nieuwe manier van lasersnijden biedt namelijk meerdere voordelen ten opzichte van de ‘oude’ methode. De fiber laser is hierbij uitermate geschikt voor het snijden van metalen, omdat de laser de lichtfrequentie gebruikt die ook metaallassers gebruiken om door het materiaal te ‘snijden’. Daarbij wordt het laserlicht via een glasvezelkabel geleid, waar de naam ‘fiber’ van afstamt. Vandaar dus ook de naam ‘fiber lasersnijmachine’.

 

De grootste voordelen van een fiber laser

De grootste voordelen van een fiber lasersnijmachine, zijn toch wel de kwaliteit van het lasersnijden en de snelheid. Met faber laser wordt een veel dunnere en dus scherpere snijkerf gebruikt dan bij een CO2 laser. Dit kan tot wel 10 x scherper zijn. Dat scheelt enorm in de precisie en de details die kunnen worden aangebracht of kunnen worden uitgesneden. Daarbij is een fiber laser ook uiterst stabiel. Dat wil zeggen dat de laser niet gevoelig is voor trillingen en stoten zoals de CO2 laser dat wel is. Samen met de scherpere snijkerf, zorgt dit dat de fiber laser snijmachine heel erg nauwkeurig te werk gaat.

Aanvullend is het gebruik van een fiber laser ook nog eens zeer energiezuinig. Bij een CO2 laser gaat veel van de energie verloren en is aanvullend het gas koolstofdioxide nodig voor de kern van de laserstraal, terwijl bij een fiber laser bijna 100% van de energie input (alleen stroom) wordt omgezet in de laserstraal. Het lagere energieverbruik en de snelheid waarmee de lasersnijmachine werkt, zorgt ervoor dat de kosten voor het gebruik aanzienlijk lager zijn dan bij een CO2 lasersnijmachine.

Al deze voordelen bij elkaar zorgen ervoor dat de fiber lasersnijmachine voor grote of kleine aantallen en eenvoudige of complexe projecten ingezet kan worden terwijl de kosten laag blijven. Hierdoor is de machine multi-inzetbaar en blijft het uitbesteden van het lasersnijden voor iedereen aantrekkelijk.

In slechts 4 stappen de kosten van het laten lasersnijden uitrekenen?

Heb je een STEP of DXF bestand? Dan kun je dat helemaal zelf! In slechts 4 stappen bereken je de offerte eenvoudig online!

Offerte berekenen

CTAblokTom CTA blok mobiel Ben

Heb je geen STEP of DXF bestand, maar wel de ideeën?

We zijn de moeilijksten niet! Ben helpt je graag verder. Ook met een schets of een idee in woorden komen wij eruit.

Vul het formulier in of neem telefonisch contact op met Ben via 0174 – 520 240.

* verplichte velden