Tijdens de vakantieperiode zijn we minder goed bereikbaar. Daarom bij voorkeur contact via e-mail.

Zetten na lasersnijden

Zetten is een precisietechniek waarbij metalen platen in specifieke vormen en hoeken worden gebogen. Bij Laser op Maat gebruiken we geavanceerde zetbanken om ervoor te zorgen dat jouw project tot op de graad nauwkeurig het gewenste resultaat oplevert. Of je nu eenvoudige hoeken of complexe vormen nodig hebt, wij hebben de expertise om jouw ontwerp te realiseren.

Met het zetten van je lasersnijwerk geef je niet alleen vorm aan je project, maar zorg je ook voor extra stevigheid en functionaliteit. Dit maakt het zetten een ideale nabewerking voor uiteenlopende toepassingen, van industriële componenten tot designobjecten.

Wil je van deze nabewerking gebruik maken? Kies dan tijdens het berekenen van de offerte voor deze aanvullende optie en je ziet meteen wat hier de kosten voor zijn. Heb je vragen over het zetten? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

De voordelen van zetten:

 • Precisie in elke hoek en vorm.
 • Versterking van het materiaal voor extra stevigheid.
 • Geschikt voor zowel eenvoudige als complexe ontwerpen.
 • Efficiënte en kosteneffectieve nabewerking.
 • Verbeterde functionaliteit van je project.

Welke metalen kunnen we zetten?

Bij Laser op Maat bieden we een breed scala aan metalen die geschikt zijn voor lasersnijden en nabewerkingen zoals zetten. Niet alle metalen zijn echter even geschikt voor deze techniek. Zetten vereist materialen die goed vervormbaar zijn zonder te breken of te scheuren en elk metaal heeft unieke eigenschappen die invloed hebben op het resultaat.

Dus, welke metalen zijn geschikt en welke zijn minder geschikt voor het zetten?

Geschikt voor zetten:

 • StaalSendzimir en Cortenstaal: Deze metalen zijn uitstekend geschikt voor zetten. Ze hebben de juiste balans tussen sterkte en vervormbaarheid, wat zorgt voor strakke, precieze hoeken en vormen.
 • RVS (Roestvast Staal): RVS is goed vervormbaar en behoudt zijn sterkte en corrosiebestendigheid na het zetten, waardoor het ideaal is voor toepassingen die zowel duurzaamheid als een aantrekkelijke uitstraling vereisen.
 • Aluminium: Aluminium is licht en gemakkelijk te vervormen, wat het zeer geschikt maakt voor complexe vormen en toepassingen waar gewicht een rol speelt.

Minder geschikt voor zetten:

 • Messing: Hoewel messing kan worden gezet, vereist het speciale zorg vanwege de kans op scheuren of vervormingen door de lagere rekbaarheid van het materiaal.

Het kiezen van het juiste metaal voor zetten hangt af van de specifieke eisen van je project, zoals de gewenste vorm, sterkte uitstraling. Onze experts helpen je graag bij het maken van de juiste keuze om ervoor te zorgen dat jouw project perfect wordt uitgevoerd.

Proces van zetten

Het proces van zetten in 4 stappen uitgelegd.

1. Voorbereiding

Het metaal wordt eerst nauwkeurig op maat gesneden en eventuele oneffenheden worden verwijderd. Dit zorgt voor een schone en nauwkeurige basis voor het zetten.

2. Zetbank instellen

De zetbank wordt ingesteld met de juiste stempel en matrijs volgens het ontwerp. Dit zorgt voor een nauwkeurige uitvoering, zodat elke buiging precies op de juiste plek komt.

3. Zetten

Het metaal wordt in de ingestelde zetbank geplaatst, waar het in de gewenste vorm wordt gebogen. Dit kan variëren van eenvoudige hoeken tot complexe vormen, afhankelijk van het ontwerp.

4. Controle en correcties

Het metaal wordt gecontroleerd op maatnauwkeurigheid en afwerking. Eventuele kleine correcties worden uitgevoerd om te zorgen dat het product precies aan de specificaties voldoet.

Bereken zelf de offerte in slechts 4 stappen

Heb je al een STEP of DXF bestand van het ontwerp? Dan is de offerte in de volgende 4 stappen zo uitgerekend! Heb je deze nog niet? Scroll dan verder naar beneden.

 1. Maak een account aan.
 2. Upload het STEP of DXF bestand.
 3. Kies het te gebruiken materiaal en de aantallen en zie direct de prijs.
 4. Bestellen!

Begin direct met stap 1…

Voldoet je bestand aan onze eisen?
Controleer voor de zekerheid eerst onze aanleverspecificaties.

Geen STEP of DXF bestand? Ook dan helpen wij je graag verder.

Andere beschikbare nabewerkingen

Naast zetten kan je bij Laser op Maat ook kiezen voor nog een aantal anderen nabewerkingen. Hieronder vind je een overzicht van alle beschikbare mogelijkheden. Sommige van deze bewerkingen hebben invloed op de levertijd. Bij elke bewerking wordt aangeven met hoeveel werkdagen de levertijd eventueel omhoog gaat.

Heb je vragen hierover? Vraag Ben dan gerust om aanvullende uitleg. Hij neemt de tijd om al je vragen te beantwoorden!

Anodiseren

Er wordt een beschermende oxidelaag gevormd op het metaal. Hiermee wordt de corrosieweerstand verhoogd. Bij dit proces kan het metaal een kleur meegegeven worden.

Levertijd: +10 werkdagen

Meer over anodiseren

Trommelen

Trommelen is het proces waarbij kleine producten kunnen worden ontdaan van alle scherpe en ruwe randjes.

Levertijd: blijft gelijk

Meer over trommelen

Borstelen

Bij het borstelen worden schuurborstels gebruikt om alle randen van grotere producten van de ongewenste bramen te ontdoen.

Levertijd: blijft gelijk

Meer over borstelen

Poedercoaten

Dit levert niet alleen een goede beschermlaag op, maar het product kan hierdoor ook bijna elke gewenste kleur meekrijgen.

Levertijd: +10 werkdagen

Meer over poedercoaten

Veelgestelde vragen over het zetten

Hoe nauwkeurig is het zetproces?

Het zetproces is zeer nauwkeurig dankzij geavanceerde zetbanken en zorgvuldig markeren van buiglijnen. Dit zorgt ervoor dat de hoeken en vormen precies volgens specificatie worden uitgevoerd, tot op de graad nauwkeurig.

Kan mijn ontwerp complexere vormen bevatten?

Ja, het zetproces kan zowel eenvoudige als complexe vormen realiseren. Onze geavanceerde apparatuur en ervaren vakmensen kunnen diverse ontwerpen aan, afhankelijk van de materiaalkeuze en de vereisten van jouw project.

Wat is de maximale plaatdikte die jullie kunnen zetten?

De maximale plaatdikte die we kunnen zetten hangt af van het type materiaal en de specificaties van het ontwerp. Neem contact met ons op voor gedetailleerde informatie over de mogelijkheden voor jouw specifieke project.

Welke buighoeken zijn mogelijk met het zetproces?

We kunnen vrijwel elke buighoek realiseren, van scherpe hoeken tot vloeiende bochten. De exacte mogelijkheden hangen af van het materiaal en de dikte van de plaat.

Platen tot welke lengte kunnen jullie zetten?

Bij Laser op Maat beschikken we over een grote zetbank die platen tot een lengte van 6 meter kan zetten. Dit biedt de mogelijkheid om ook grotere en langere platen nauwkeurig te buigen volgens jouw specificaties.

Bieden jullie ook nabewerkingen aan na het zetten?

Ja, naast zetten bieden wij diverse nabewerkingen aan zoals bijvoorbeeld poedercoaten en anodiseren. Deze kunnen gecombineerd worden om jouw product de gewenste afwerking en eigenschappen te geven.

Het maatwerk stuk staal is prima gemaakt!

Met hulp van een medewerker van Laseropmaat werd mijn gemaakte pdf file omgezet naar het vereiste formaat voor verwerking door de machine. Geleverd stuk staal voldeed volledig aan de verwachting zodat de bouwconstructie verder afgemaakt kan worden.

Bekijk meer reviews op Kiyoh

Zeer goede service, in de toekomst weten we zeker te vinden!

Handige online tool, en zeer goede service bij het checken van de tekeningen. Het enige jammere is de levertijd. maar denk de drukte wel voorzich spreekt. blijkbaar zijn wij niet de enige :)

Bekijk meer reviews op Kiyoh

Goede communicatie en een goede prijs.

Er is veel mogelijk onder 1 dak , waar veel andere alles hebben geautomatiseerd heb je hier nog persoonlijk contact als het nodig is als je er niet uit komt.

Bekijk meer reviews op Kiyoh

Heb je geen STEP of DXF bestand, maar wel de ideeën?

We zijn de moeilijksten niet! Ben helpt je graag verder. Ook met een schets of een idee in woorden komen we eruit.

Vul het formulier in of neem telefonisch contact op met Ben via 0174 – 520 240.

* verplichte velden