Nabewerken van metalen

LOM Laser op maat web 7

Naast het lasersnijden van metalen platen, biedt Laser op Maat ook de mogelijkheid voor aanvullende bewerkingen. Deze zogenoemde ‘nabewerkingen’ vinden plaats nadat het product met het lasersnijden is gerealiseerd.

De keuze van een nabewerking kan zijn omdat het product na het lasersnijden nog niet ‘af’ is en het product nog in een bepaalde vorm ‘gezet’ moet worden of omdat het materiaal nog een aanvullende bewerking nodig heeft voor de gewenste uitstraling of voor extra bescherming.

Hieronder vindt u een overzicht van alle beschikbare nabewerkingen met daarbij een korte uitleg. Heeft u vragen hierover? Vraag Nico dan gerust om aanvullende uitleg. Hij neemt de tijd om al uw vragen te beantwoorden!

Bereken zelf de offerte in slechts 4 stappen

Heeft u al een STEP of DXF bestand van het ontwerp? Dan is de offerte in de volgende 4 stappen zo uitgerekend! Heeft u deze nog niet? Scroll dan verder naar beneden.

  1. Maak een account aan.
  2. Upload het STEP of DXF bestand.
  3. Kies het te gebruiken materiaal en de aantallen en zie direct de prijs.
  4. Bestellen!

Begin direct met stap 1…

Voldoet uw bestand aan onze eisen?
Controleer voor de zekerheid eerst onze aanleverspecificaties.

Geen STEP of DXF bestand? Ook dan helpen wij u graag verder.

Beschikbare nabewerkingen

Op dit moment heeft u de keuze uit de hieronder getoonde nabewerkingen. Heeft u toch nog een 'afwijkend' verzoek? Laat het ons gerust weten. Wij denken graag met u mee voor het vinden van een passende oplossing.

Zetten

Met het welbekende zetwerk, kunnen wij het uit een plaat gesneden product elke gewenst profiel meegeven. Het product kan met verschillende hellingshoeken worden omgebogen naar het beoogde eindresultaat. Dit kan tot op de mm nauwkeurig worden uitgevoerd.  De maximale dikte voor het zetten van aluminium, staal, cortenstaal, sendzimir en messing is 5 millimeter, voor RVS is dit 3 millimeter.

Kantafronding - Trommelen

Metalen kunnen nog weleens gaan ‘bramen’. Trommelen is het proces waarbij het product kan worden ontdaan van al deze scherpe en ruwe randjes. Trommelen is perfect voor kleinere onderdelen en producten. Bij dit trommelen worden kleine steentjes gebruikt die al trillend al deze oneffenheden wegslijpen, waarbij het losgekomen materiaal door water wordt afgevoerd.

Kantafronding - Borstelen

Borstelen is eveneens een proces dat wij gebruiken om metaal te ontbramen. Het verschil met trommelen is echter dat borstelen vooral bij grotere onderdelen wordt toegepast. Bij het borstelen worden schuurborstels gebruikt om alle randen van de ongewenste bramen te ontdoen en een vloeiende kantafronding te realiseren.

Poedercoaten

Bij het poedercoaten wordt er een beschermende verflaag over het metaal heen gespoten. Doordat dit met ‘poeder’ wordt aangebracht, ontstaat er een zeer gladde verflaag dat goed hecht aan het materiaal en vervolgens wordt uitgehard. Dit levert niet alleen een goede beschermlaag op, maar het product kan hierdoor ook bijna elke gewenste kleur meekrijgen.

Anodiseren

Anodiseren is een aanvullende behandeling waarbij met een (elektro)chemisch proces een beschermende oxidelaag wordt gevormd op het metaal. Dit wordt vaak toegepast bij aluminium. Hiermee wordt de corrosieweerstand verhoogd. Bij dit proces kan het metaal ook een kleur meegegeven worden.

Heeft u geen STEP of DXF bestand, maar wel de ideeën?

Wij zijn de moeilijksten niet! Nico helpt u graag verder. Ook met een schets of een idee in woorden komen wij eruit.

Vul het formulier in of neem telefonisch contact op met Nico via 0174 – 520 240.

* verplichte velden